Goedkope dakkapel nodig? Vergelijk en bespaar!

Dakraam als goedkoop alternatief

Wat zeker een alternatief is voor een dakkapel is wel het plaatsen van een dakraam. Om een zolderkamer meer leefbaar te maken, is het hebben van zonlicht van groot belang. Een dakkapel zorgt natuurlijk voor veel extra licht inval, maar het kan zomaar zijn dat dit te prijzig is.

Een dakraam is dan een optie om te overwegen. Natuurlijk is het doel van de ruimte belangrijk en zal dit binnen de plannen moeten passen. Zo creƫert een dakraam geen extra ruimte. Het is dan ook vaak geschikt op het moment dat de ruimte al groot genoeg is, maar dat er een raam ontbreekt.

De voordelen van een dakraam

Om de afweging te maken tussen een dakraam en dakkapel hebben we enkele voordelen op een rij gezet. Natuurlijk heeft een dakkapel een geheel ander effect op de ruimte, maar het is goed om alle voordelen op een rij te hebben. Waarom zou er voor een dakraam gekozen kunnen worden?

De lagere kosten

Het plaatsen van een dakraam valt veel voordeliger uit dan een dakkapel. Bij een dakraam moet er al snel worden gedacht op 70% lagere kosten. Om een idee van de kosten voor een dakkapel te krijgen, kijk naar de prijzen van een dakkapel plaatsen.

Geen vergunning nodig

Voor het plaatsen van een dakkapel is er in sommige gevallen een vergunning nodig. Verstandig is om hier vooraf te informeren bij de gemeente of om een specialist het voor u na te laten vragen. Bij een dakraam is het in ieder geval niet nodig om een vergunning aan te vragen. Dit scheelt weer werk om dit uit te zoeken of zelfs om een vergunning aan te vragen.

Minder onderhoud nodig

Het hebben van een dakraam scheelt ook op het jaarlijkse onderhoud. Omdat er veel minder materiaal wordt gebruikt, is het het bij een dakraam alleen nodig om de kozijnen schoon te houden. Bij een dakkapel komen hier de zijwangen en de alle boeidelen nog bij kijken. Een dakraam is dan vaak ook via de binnenkant vrij eenvoudig schoon te maken.

Snel geplaatst

Alhoewel een dakkapel vaak ook binnen 1 of 2 dagen geplaatst kan worden. Is het bij een dakraam zelfs mogelijk om dit nog sneller te laten doen.

Diverse op maat oplossingen

Er is een legio aan diverse dakramen. Uiteraard verschillende afmetingen, maar ook de wijze waarop het raam geopend kan worden. Daarbij zijn er ook nog verschillende zonweringen beschikbaar. Zo kan er een totaalpakket worden besteld en heeft u volledige controle over het zonlicht wat binnen komt!

Meer informatie over dakramen

We hebben in dit bericht kort opgesomd wat de voordelen zijn van een dakraam. Wilt u meer informatie over dakramen en de mogelijkheden hierin, neem dan snel een kijkje op deze website.

About The Author

Add Comment