Goedkope dakkapel nodig? Vergelijk en bespaar!

Tips voor onderhoud dakkapel

We hoorden het onze buren nog een keer zeggen. “Ons dakkapel is van kunststof gemaakt, dus die heeft geen onderhoud nodig”. Om u uit de droom halen, iedere dakkapel heeft onderhoud nodig.

Daarom hebben we een aantal belangrijk punten van het dakkapel waar op gelet dient te worden. Bij een kunststof zal er qua schilderwerk natuurlijk minder tijd en hierdoor kosten bij komen kijken. Maar het afdoen met een doek is ook bij kunststof geen overbodige luxe.

Dit onderhoud van een dakkapel is allemaal nodig om jarenlang van een goed uitstralende dakkapel te kunnen genieten. Daarnaast worden er ook schades voorkomen.

Aandachtspunten van het onderhoud

Een aantal punten zijn gevoelig voor schades. Dit kan komen door de weersinvloeden die de dakkapel te verwerken krijgt. Zo is er vanuit de binnenkant al veel schoon te houden. Maar soms is het onvermijdelijk dat de buitenkant aangepakt moet worden.

  1. Schilderwerk
  2. dakbedekking
  3. Regenafvoer
  4. Raam en sluitwerk controleren
  5. Kozijnen afdoen met een vochtige doek

In sommige gevallen kan het daarom aantrekkelijk zijn om een deel of al het onderhoud aan de specialist over te laten. We gaan hieronder verder in op het onderhoudscontract wat kan worden afgesloten.

Afsluiten van onderhoudscontractschoon dakkapel

Het is mogelijk om vooraf direct een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij hoeft er niet meer naar het onderhoud gekeken worden. Een groot voordeel van een dergelijk contract is dat er duidelijkheid is omtrent de kosten die de komende jaren verwacht kunnen worden. De specialist zal op vooraf bepaalde data langs komen om alles te controleren en waar nodig om het te herstellen.

Onderhoud icm garantie

Na het plaatsen van een dakkapel wordt er veelal garantie gegeven op het geleverde product. Echter hebben worden deze ondersteund door voorwaarden die door het bedrijf worden bepaald. In sommige gevallen is het daarom goed mogelijk dat er alleen aanspraak kan worden gedaan op de garantie op het moment dat het bedrijf zelf het onderhoud mag verzorgen. In andere gevallen is het mogelijk dat er een aantal bedrijven het onderhoud mogen plegen.

Lees de voorwaarden goed door om te voldoen aan de regels met betrekking tot de garantie

De beste tip is om gewoon een goed oogje in het zeil te houden. Op het moment dat er iets afwijkend te zien is, kan dit duiden op schade. De schade moet op dat moment zo snel mogelijk gerepareerd worden, het liefst dezelfde week nog.

Naast het voorkomen van grote schade posten past het ook gewoon bij een schone uitstraling van de woning in zijn algemeen.

About The Author

Add Comment