Wanneer de wensen voor een dakkapel er zijn, zullen de kosten een belangrijke rol spelen. Het is een vaak prijzige aangelegenheid en daarom is het goed informeren vooraf cruciaal. Door inzicht te krijgen in de daadwerkelijke kosten, kan er besloten worden om het project door te zetten. Door middel van het geven van de factoren die de prijs beïnvloeden en een indicatie van de gemiddelde kosten, kan er gerekend worden met realistische cijfers. Met deze cijfers kan er vervolgens worden gekeken naar het budget en de mogelijkheden hierin. Zo zullen we ook kijken naar het kostenplaatje van een dakkapel plaatsen. Afsluitend zullen we een aantal tips geven waardoor er vrij eenvoudig bespaard kan worden op de klus.

De prijzen van een dakkapel kunnen variëren tussen de €2.500,- en €6.500, geheel afhankelijk van de wensen. Kijk snel verder waar deze kosten voornamelijk uit bestaan.

Wat bepalen de kosten?

Er zijn een aantal factoren die samen de prijs vormen. In combinatie met de wensen en de hier onderstaande factoren, kan er een kleine schatting worden gemaakt. Bedenk daarom vooraf wat de wensen zijn omtrent de volgende factoren:

 • Materiaal
 • Afmetingen
 • Dakhelling
 • Extra opties

Kosten afhankelijk van de afmetingen

Bovenaan de lijst staan de afmetingen, deze zullen ook de grootste invloed hebben op de dakkapel prijzen. Zo kunnen wij een gemiddeld tarief geven wat word gehanteerd per strekkende meter. De prijs ligt dan gemiddeld op zo een €1.250,- a €1.500,- per meter (voor een standaard model en een plat dak). Om een idee te geven, de meest gekozen afmeting voor een dakkapel is 2,50 meter breed en 1,5 meter hoog. Hierbij liggen

Breedte dakkapelPrijs
1,5 meter€2.400
2,5 meter€3.800
3,5 meter€5.200
5 meter€7.000,-

Kosten houten dakkapel

Een houten dakkapel is direct de goedkoopste optie als het gaat om de aanschaf. Door het materiaal kunnen de kosten een stuk lager liggen dan de andere opties. Daarnaast vinden mensen de uitstraling van hout vaak ook heel mooi. Helaas heeft dit ook nadelen, zo vergt het hebben van een houten dakkapel regelmatig onderhoud. Hier valt nou eenmaal niet aan te onderkomen bij hout. Prijs ligt bij een houten dakkapel op zo een €1.200 per meter. We hebben tevens een gehele pagina aan alle informatie omtrent een houten dakkapel.

Kunststof dakkapel prijzen

Net zoals voor een houten dakkapel, is er ook een specifieke pagina over het kiezen voor een kunststof dakkapel. Hierbij is onder andere te lezen over de kosten, deze liggen voor de aanschaf wel wat hoger. Hier tegenover staat dan weer het voordeel dat er veel minder onderhoud nodig is. Dit kan jaarlijks al zo een paar honderd euro besparen. Daarnaast is het hebben van een kunststof dakkapel ook een stuk duurzamer. De portemonnee zal wel iets meer getrokken moeten worden, aangezien de prijs zo rond de €1500 per meter ligt.

Polyester dakkapel prijzen

Een ander alternatief is om te kiezen voor polyester. Deze worden ook wel de prefab dakkapellen genoemd. Deze zijn ook van kunststof gemaakt, enkel het grote verschil is dat deze uit 1 stuk bestaan. Dit levert diverse voordelen op maar ook de prijs is gunstig. Zo kan er gemiddeld worden gerekend met een prijs van €1.400 per meter. Waarbij het onderhoud net zo gering is als bij kunststof dakkapellen.

Heel erg breed dakkapel

Dakhelling

De hellingshoek c.q. dakhelling is onderdeel van de afmetingen. Wanneer het dak een kleinere hellingshoek heeft zal dat invloed hebben op de diepte van de dakkapel en zodoende op het materiaal wat gebruikt moet worden. Hierdoor is het belangrijk om de dakhelling door te geven op het moment dat er een offerteaanvraag word ingediend. Al is dit geen hele grote factor, aangezien de meeste daken wel een evengrote hellingshoek hebben. Enkel bij uitzonderlijke gevallen kan het fors schelen in de prijs.

De extra opties

Het nemen van extra opties zal gepaard gaan met extra kosten. Dit is natuurlijk logisch, zo kan er gekozen worden voor onderstaande opties. Afhankelijk van het budget en de wensen kan men deze laten opnemen in de offerte

 • Insectenhor
 • Zonwering
 • Ventialatierooster
 • Afwerking van de binnenkant

Hierbij kan vooral de keuze voor zonwering, zoals rolluiken, de kosten flink hoger laten uitvallen. Maar ook de afwerking aan de binnenkant kan zo hoog uitvallen als men zelf wilt.

Dakkapel offerte aanvragen

De snelste manier om een indicatie te krijgen van de kosten die bij uw wensen horen, is door een vergelijking aan te vragen. Heel eenvoudig kan er een vergelijking van maximaal 6 specialisten worden gemaakt. Dit gaat op basis van het invullen van een kort formulier. Waarna de bedrijven een melding krijgen en een passende offerte uitbrengen. Hierbij wordt rekening gehouden met bovenstaande factoren, zoals de afmetingen die worden ingevuld.

Het grootte voordeel is het directe contact dat kan worden gelegd met een dakkapel specialist. Hierbij kan er altijd om extra advies worden gevraagd. Wanneer het tarief goed klinkt en het bedrijf vertrouwd overkomt, kan er ook snel worden geschakeld. Al hebben wij wel een aantal tips om op een juiste manier met de offerte om te gaan, neem nooit overhaasten beslissingen.

 • Kijk altijd naar de totaal prijs (ontcijfer de eventuele extra kosten)
 • Welke voorwaarden staan er in de offerte omschreven, niet alleen naar de prijs kijken
 • Garantie is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Tips voor lagere kosten

Het is natuurlijk altijd welkom wanneer de kosten lager kunnen uitvallen. Dit heeft deels met de verwachting te maken, maar ook kan hier zelf invloed op worden uitgeoefend. Er zijn namelijk een aantal tips die direct tot besparingen kunnen leiden.

Daarnaast is het ook aantrekkelijk om te onderzoeken of er een subsidie van toepassing is. Al is dit niet in veel gevallen mogelijk, het is eenvoudig te achterhalen, bekijk onze pagina over de mogelijkheden van subsidie aanvragen voor een dakkapel