Bij de oriëntatie van de kosten, kan er worden gekeken naar de gemiddelde prijzen van een dakkapel. Maar om een specifieke prijs te ontvangen voor uw huidige situatie en wensen, is het verstandig om een offerte voor de dakkapel aan te vragen. Iedere dakkapel specialist wilt graag een vrijblijvende dakkapel offerte voor u opstellen. Via de informatie op deze pagina willen we toelichten hoe er moet worden omgegaan met deze opties.

Wat staat er allemaal in?

Afhankelijk van de wensen die vooraf zijn aangegeven, zullen deze in een offerte worden verwerkt. Hierin zijn voor veel mensen die kosten het meest belangrijk, wat rekent het bedrijf voor de diensten. Bij een dakkapel zullen de volgende diensten mogelijk benoemd worden:

 • Kosten van de dakopbouw (dakkapel zelf)
 • Eventuele kraanhuur
 • Kosten van de montage
 • Afvoer van het afval
 • Voorrijkosten
 • Btw (niet meer van toepassing)

Vaak worden deze kosten lost van elkaar benoemd. Het kan ook zo zijn dat de kosten inclusief de diensten zitten, dit kan bij afvoer van het materiaal of bij de voorrijkosten het geval zijn. Bij twijfels is het altijd raadzaam om dit na te vragen. Uiteindelijk moet een offerte duidelijkheid bieden over de kosten en verwachtingen.

Waar moet op worden gelet

Een dakkapel offerte staat vaak vol met gegevens, hierdoor is het niet altijd even overzichtelijk. Belangrijk is om alles gedetailleerd door te lezen, zo kan een bepaalde woordkeuze een groot verschil maken. Lees het daarom heel aandacht door.

 • Garantie
 • Totale kosten
 • Alle wensen opgenomen?
 • Betalingstermijnen
 • Tijdsduur

Zeker de garantie is een belangrijk onderdeel van de offerte. Welke garantie bieden ze? Hierbij kan er ook worden gelet op de keurmerken die het bedrijf bezit, aan een dergelijk keurmerk zit vaak ook garantie gekoppeld. Daarnaast is het belangrijk dat de totale kosten worden benoemd. Om een goede vergelijking te kunnen maken is het dan belangrijk om te rekenen met de totale kosten. Dit houdt dus in dat alle wensen zijn opgenomen en er achteraf geen extra kosten worden berekend.

In sommige gevallen is het goed om de betalingstermijnen te weten. Deels zal er vooraf betaald moeten worden en deels na het afronden van de werkzaamheden. Voor de eigen financiële situatie kan dit een belangrijk onderdeel zijn. Tevens is het goed om te weten binnen welk tijdsduur de dakkapel geplaatst kan worden. Een offerte is altijd vrijblijvend en twijfel niet om verduidelijking te vragen op het moment dat iets niet zeker is. Een specialist zal altijd open staan om advies te geven en openheid over zaken, mocht dit niet het geval zijn, zouden wij sowieso direct twijfelen om zaken te doen met deze vakman.

Vergelijken van offertes

Nu duidelijk is wat er van een offerte verwacht kan worden. Is het nu tijd geworden om diverse offertes eens naast elkaar te leggen. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, kan er een goede prijsvergelijking worden gedaan. Zo kan er altijd worden gekozen voor een goede prijs/kwaliteit verhouding en weet u zeker dat er niet teveel word betaald. Het gevaar bij 1 offerte aanvragen is de onwetendheid. Een specialist kan namelijk altijd wel een prijs noemen, zonder vergelijkingsmateriaal kan niet worden ingeschat of het een realistische prijs is. Daarbij is het niet altijd de beste keuze om voor een goedkope dakkapel te kiezen. Dit zou dan altijd hout zijn, terwijl dit op langer termijn wel meer qua onderhoud gaat kosten.

Vraag geheel gratis een vergelijking aan. Op deze manier komt u snel in contact met diverse specialisten. Vaak zullen ze aanbieden om op locatie te komen kijken. Zo kunnen ze goed inschatten wat de kosten gaan worden en zullen ze een offerte opstellen. Deze prijzen zijn zeer serieus te nemen en vaak zijn het scherpe aanbiedingen. Hierdoor wordt er al snel zo een 40% bespaard op de kosten van een dakkapel.