Als je op zoek gaat naar een goedkope dakkapel dan is het belangrijk om je een aantal dingen goed te realiseren. Allereerst gaat voor een dakkapel ook zeker het gezegde op “alle waar naar zijn geld”. Wanneer je dus gaat voor een goedkopere dakkapel zal je er rekening mee moeten houden dat deze wellicht minder lang meegaat dan een duurder model. Ook is goedkoop natuurlijk een relatief begrip, het blijft een feit dat het alsnog een goede investering vereist. Daarnaast kun je natuurlijk op de montagekosten besparen door de dakkapel zelf te plaatsen. Maar realiseer je dat het zetten van een dakkapel geen kinderspel is, dit is een karwei voor ervaren klussers. Bezint eer u begint is hierop zeker van toepassing. Het krijgen van een realistisch beeld van de prijzen is de eerste stap die moet worden genomen.

Ga niet in op het eerste het beste aanbod

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope dakkapel is het verleidelijk om deze term in te voeren in je zoekmachine en op de eerste de beste link die bovenaan staat te klikken. Vaak kom je dan ook wel terecht op een website waar door middel van een vlotte verkoop babbel een dakkapel wordt aangeprezen voor “de aller scherpste prijs, nergens zult u goedkoper uit zijn dan bij ons”. Maar het is goed om eerst goed te kijken wat je krijgt voor die aller scherpste prijs. Wat is het materiaal waarvan de dakkapel wordt gemaakt, wat wordt er eventueel voor de montage gerekend. Is het een standaard maat of kan de dakkapel ook op maat worden geleverd? Zo ja, wat zijn dan de bijkomende kosten? Dit zijn zaken waar je goed naar moet kijken voordat je verblind door de lage prijs akkoord gaat met een offerte.

Vergelijken van prijzen loont de moeite

De aankoop van een dakkapel is een grote uitgave waarbij je beter niet over één nacht ijs kunt gaan. Het is heel gebruikelijk om hiervoor meerdere offertes aan te vragen. Allereerst moet je bepalen van welk materiaal je een dakkapel wilt, want dit bepaalt mede de prijs. Hout is vaak goedkoper, tenzij er sprake is van duurzaam hout dat is geprepareerd zodat het langer mee gaat. Als je weet wat je wilt en als je de afmetingen van de dakkapel kent, al is dit bij benadering, dan heb je een goede indicatie om voor te leggen voor het aanvragen van een offerte. Als je gebruik kunt maken van een standaard maat dakkapel dan is dit de goedkoopste oplossing. Een op maat gemaakte dakkapel is vanzelfsprekend duurder omdat deze apart gemaakt moet worden.

Goed vergelijken van offertes voorkomt teleurstellingen

Wanneer je voor het plaatsen van een dakkapel meerdere offertes aanvraagt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Dit doe je door duidelijk aan te geven wat je wensen zijn, zodat het bedrijf goed weet wat je wilt en daar de offerte op af kan stemmen. Zo krijg je hopelijk offertes die je eenvoudig naast elkaar kunt leggen. Desondanks blijft het verstandig om verder te kijken dan alleen het bedrag dat vermeld wordt bij “totaalprijs”. Want desondanks kunnen er significante verschillen in offertes zitten die ook het verschil in prijs verklaren. Pas na een gedegen afweging een keuze maken is dan ook het beste wat je kunt doen.

Zoek naar referenties van bedrijven

Er zijn talloze bedrijven die dakkapellen maken en plaatsen. Als je op het internet gaat zoeken kom je er zo tientallen tegen. Om hier een weloverwogen keuze in te maken is het aan te raden om de naam van het bedrijf in te voeren in je zoekmachine. Zo kom je mogelijk referenties tegen. Het kan ook zijn dat je op die manier klachten over een bedrijf kunt opsporen. Staar je hier ook weer niet blind op, als er één keer een klacht is ingediend via een website dan hoeft dit nog niet te betekenen dat het bedrijf een slechte reputatie heeft. Lees indien mogelijk de klacht in kwestie en bepaal voor jezelf of je dit relevant genoeg vindt om dit bedrijf bij voorbaat uit te sluiten. Waar kan je zoal referenties raadplegen?

  • Online zijn hier natuurlijk mogelijkheden voor, zoek altijd even op de bedrijfsnaam
  • Vraag familie en vrienden naar ervaringen met bedrijven
  • Kijk rond in de buurt en vraag het na bij mensen die een dakkapel hebben.

Anderzijds kan het natuurlijk ook zo zijn dat een bedrijf waarover je niets op het internet kunt vinden toch een slechte prestatie levert als je ermee in zee gaat. Maar over het algemeen loont zoeken naar referenties zeker de moeite. Je kunt het bedrijf ook zelf om referenties vragen, maar dan zal je uitsluitend namen krijgen van klanten die zeer tevreden zijn. Maar dat is eigenlijk ook wel weer logisch.