Het is een standaard model van de dakkapel, een plat dak. Dit zal dan ook de meest voorkomende soort zijn. Daarnaast kan er nog worden gekozen voor een schuin dak, zo heeft ieder dak zijn voordeel. Maar de goedkoopste en meest eenvoudige oplossing, is plat dak de juiste keuze.

De kosten van een plat dak

De gemiddelde kosten die komen kijken bij een dakkapel met plat dak liggen tussen xx en xx. In verhouding met een schuin dak zullen deze kosten altijd lager liggen. Het is nou eenmaal makkelijker te plaatsen. Er zullen zo min mogelijk aanpassingen gedaan worden aan de dakconstructie. Bij een schuin dak zal er meer aan de constructie bewerkt moeten worden om deze op de juiste manier te monteren.

Wat zijn de voordelen

Er zijn een aantal voordelen die aan een plat dak kleven.

  1. Kosten technisch de beste keuze
  2. Past
  3. Eenvoudig te plaatsen
  4. Mogelijk vergunningsvrij plaatsen

Vergunningsvrij laten plaatsen

Met uitsteek als grootste voordeel is de mogelijkheid om de dakkapel zonder vergunning te kunnen plaatsen. Hiervoor zal nog moeten worden voldaan aan andere voorwaarden. Enkel het hebben van een plat dak is 1 van de vereisten. Daarnaast zal die ook aan vooraf gestelde afmetingen moeten voldoen, alle voorwaarden zijn hier terug te lezen.

Op het moment dat er geen vergunning nodig is om de dakkapel te plaatsen, zal het allemaal veel sneller gaan. Naast dat het een hoop tijd scheelt, kan het ook direct kosten besparen. Aangezien er bij het aanvragen van een vergunning nog enkele honderden euro’s aan kosten komt kijken. Deze kunnen direct in de broekzak gestoken worden.