Naast dat er een dakkapel is met een plat dak, kan er ook worden gekozen voor een dakkapel schuin dak. Dit hellende dak loopt geleidelijk af tot de aanhechting met het huidige dak. Dit heeft dan ook meerdere voordelen die we zometeen zullen benoemen. Al zal het qua prijs niet heel veel uitmaken enkel moet er wel rekening worden gehouden met een bouwvergunning. Zoals u hoort zijn er een aantal overwegingen die gemaakt moeten worden. De voordelen tegenover het mogelijk aanvragen van een bouwvergunning. Uiteindelijk zullen de wensen de overhand nemen en is het ook een kwestie van smaak.

Kijk eens in de omgeving rond en zie de verschillen tussen een dakkapel met schuin dak en een plat dak. Beide soorten kunnen worden geleverd als maatwerk, dit is geen enkel probleem. Een dakkapel specialist kan deze vaak binnen 1 dag plaatsen op het moment dat word gekozen voor prefab dakkapel. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten dakkapellen. Het begint bij het maken van een keuze hierin, vervolgens kan er verder worden gekeken naar de mogelijkheden. Nu allereerst de eigenschappen van de dakkapel schuin dak.

Voordelen van een schuin dak

Om niet verder af te wijken, zullen we direct beginnen met het benoemen van de voordelen. Dit zijn de 4 voordelen tegen over het kiezen voor een plat dak:

  • Uiterlijk: Het schuine dak integreert beter met het huidige dak. Hierdoor past dit beter bij het zicht. Het lijkt niet alsof er een dakkapel is geplaatst.
  • Minder onderhoud nodig: De regen en het vuil glijdt van het dak af, waarbij het op een plat dak blijft liggen. Dit zorgt ervoor dat er een stuk minder onderhoud aan een schuin dak moet worden gedaan.
  • Duurzamer: Dit heeft mede met het vorige punt te maken. Bij een schuin dak word er namelijk een andere dakbedekking gekozen. Grotendeels zullen bestaan uit dakpannen en deze gaan wel 80 jaar mee. In vergelijking met dakbedekking voor een plat dak, dit gaat gemiddeld zo een 25 jaar mee. Het verschil is dan ook heel groot.
  • Meer ruimte: Door het schuine dak ontstaat er meer ruimte aan de binnenzijde. Er is meer loopruimte gecreëerd. Natuurlijk is er altijd de overtreffende trap, hiervoor kan worden gedacht aan een nokverhoging.

Altijd een bouwvergunning nodig

Het is niet anders, maar op het moment dat er word gekozen voor een dakkapel met schuin dak, dan zal er een bouwvergunning nodig zijn. Om een dakkapel vergunningsvrij te laten plaatsen is er namelijk een voorwaarden voor een plat dak is opgenomen. Hier valt daarom niet onderuit te komen en ook aan de achterzijde is hiervoor een vergunning nodig. Wees daarom goed voorbereid met de planning, aangezien het wel even kan duren voordat de vergunning is geregeld.

Lees meer informatie hoe het aanvragen van de vergunning precies te werk gaat. Hierbij kan er advies worden gevraagd van een specialist die de dakkapel gaat plaatsen. Daarnaast kan de gemeente altijd om extra informatie worden gevraagd om zo goed voorbereid een aanvraag in te dienen.